Рецепти вітамінних салатів

Рецепти вітамінних салатів

21.02.2023 Off By admin

Коли хочеться побалувати себе смачним і легким, саме час приготувати вітамінні салати. Для них використовуються сезонні овочі, але це не означає заборони додавання нежирного відвареного м’яса, риби або птиці.
У зимову пору року для приготування вітамінного салату візьміть 100 г білокачанної капусти, по 50 г моркви та дайкону, 1 яйце, 0,5 ст.л. оливкової олії, сіль. Капусту наріжте, зовсім трохи посоліть, а потім добре пам’ятайте руками, щоб вона стала м’якшою і виділила сік. Моркву та дайкон очистіть, натріть на тертці, додайте до капусти. Яйце відваріть некруто, остудіть, пам’ятайте вилкою, заправте оливковою олією і додайте цю заправку в салат. За бажання його можна доповнити будь-якою зеленню та лимонним соком.

Навесні, коли наші організми особливо потребують вітамінів, приготуйте салат із молодої редиски та пророщених зерен машу. Маш – як і всі бобові – дозволяє отримати соковиті хрусткі паростки високої якості. Досить просто помістити жменю зерен на вологу серветку або тканину, прикрити від доступу світла і прибрати на кілька днів відносно тепле місце. Дістаньте, якщо машина проклюнулася і паростки становлять близько 2-4 мм, саме час його вжити в їжу. 100 г редиски для вітамінного салату наріжте кружальцями, додайте 45 г зеленого салату та 20 г пророщених зерен. Посолити. Заправку зробіть з 10 г нежирної сметани та такої ж кількості майонезу. Чудовий весняний салат готовий.

Літо – час, коли дозріває багато ягід. Тому варіант літнього салату включає до свого складу та їх. Візьміть 100 г невеликих свіжих огірків, 30 г яблук, очищених від шкірки та насіннєвого гнізда, по 30 г червоної смородини та малини. Огірки та яблука наріжте кубиком, смородину та малину переберіть, але якщо ягоди зі своєї дачної ділянки та щойно зірвані – їх краще не мити. Заправити такий вітамінний салат можна живим йогуртом – несолодким та без наповнювача.

Осінній салат найкраще приготувати із стиглих астраханських помідорів, ялтинського цибулі, зеленого салату – підійде салат Корн, Айсберг або Лола Б’янко. Додайте до цієї овочевої палітри трохи сиру Фета. Поперчіть. Заправте оливковою олією холодного віджиму та лимонним соком. Усі інгредієнти для нього можна брати у довільній кількості. Для приготування салату ніяких правил немає, все залежить тільки від вашого смаку.