Літні соуси: 5 версій знаменитого песто

Літні соуси: 5 версій знаменитого песто

21.02.2023 Off By admin

У літню пору року не завжди хочеться витрачати час на приготування якихось складних страв, тому великою популярністю користуються легкі супи, салати та закуски з овочів та зелені. Пряні трави взагалі є хітом літньої кулінарії, як і густі соуси песто, рецептів приготування яких існує безліч.
Класичний соус песто
Покладіть у кухонний комбайн 20 г листя свіжого базиліка, 2 часточки свіжого очищеного часнику, 4 столові ложки кедрових горішків, 150 мм оливкової олії і злегка подрібніть. Додайте 50 г твердого сиру, сіль і продовжите подрібнювати ще кілька хвилин. Подавайте соус песто до хрустких тостів, пасти, страв з курки та риби.

Песто з кінзи

Покладіть 3 зубчики очищеного і подрібненого часнику і 400 г свіжої кінзи в кухонний комбайн, злегка подрібніть, додайте 50 грамів оливкової олії, 2 столові ложки кунжутної олії, і стільки ж лимонного соку, по 1/2 чайної ложки. Усі подрібніть до однорідної маси. Перекладіть у вакуумну тару з кришкою та зберігайте у холодильнику не більше 4 місяців. При необхідності діставайте і перед подачею до столу розігрівайте протягом 2-3 хвилин у мікрохвильовій печі. Соус чудово підійде до хрумких тостів, пасти, страв з курки та риби.

Капустяно-мигдальний песто

Покладіть 200 г капустяного салату калі в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси. Додайте 1/3 склянки обсмаженого мигдалю, 3 зубчики обсмаженого часнику, 1/2 чайної ложки морської солі, 2 ст.л. лимонного соку, 1 столову ложку оливкової олії, червоний перець і добре перемішайте. Зберігайте у холодильнику не більше 4-х місяців. Подавайте з кунжутними крекерами, попередньо розігрівши соус у мікрохвильовій печі протягом 2-3 хвилин.

Песто з руколи та шпинату

Обшпарьте 300 г листя шпинату. У кухонний комбайн складіть 2 очищені зубчики часнику, 1 чайну ложку лимонного соку, 1/2 ч.л. цедри лимона, 1/4 ч. л. меленого червоного перцю і подрібніть. Додайте 2 склянки листя руколи, 3 чайні ложки обсмаженого арахісу, 3 ст.л. подрібненого твердого сиру, сіль та продовжуйте подрібнювати до однорідної маси. Під час подрібнення постійно збризкуйте суміш оливковою олією. Коли песто буде готовий, додайте|добавляйте| сир, сіль|соль| і перемішайте. Подавайте до пасти, картоплі, бутербродів та сендвічів.

М’ятний песто

3 склянки листя свіжої м’яти, 1/3 склянки обсмаженого арахісу або мигдалю, 2 зубчики часнику, по 1/2 столові ложки солі та цедри лимона викладіть у комбайн і подрібніть, доки соус не стане однорідним. Потім додайте по 1/4 склянки води та оливкової олії – все ретельно перемішайте. Вилийте соус у невелику чашу чи соусницю. Подавайте з м’ясом чи тостами.