Час супу: літні ідеї

Час супу: літні ідеї

21.02.2023 Off By admin

Літо – час овочів. Стиглі, соковиті, повні вітамінів дари природи так і просяться на стіл. Скористайтеся цією можливістю вітамінізувати своє харчування та зробити його менш калорійним. Крім того, супи, приготовані з овочів, смачні та поживні. Приготуйте їх та насолоджуйтеся смаком нових страв.
На початку літа, коли вибір свіжої зелені на грядках, в саду або на ринку величезний, приготуйте суп з неї. 1 кг асорті свіжої зелені (шпинату, щавлю, молодих пагонів кропиви, листового салату) крупно поріжте.

50 г вершкового масла розтопіть у каструлі, покладіть туди подрібнену зелень і дрібно нарізаний пучок зеленої цибулі. Перемішайте все ретельно – зелень повинна просочитися олією.

Влийте в каструлю із зеленню 1 літр окропу, доведіть все до кипіння і на повільному вогні варіть 10 хвилин. Посоліть і поперчіть суп за смаком. Потім каструлю з вогню зніміть.

Відлийте з каструлі 3 столові ложки бульйону. Суп протріть через сито або розбийте у блендері.

Протертий суп поставте на вогонь, нагрійте, додайте|добавляйте| в нього 300 мл молока. Доведіть суп до кипіння, влийте в нього 3 збиті з бульйоном жовтки і відразу вимикайте. Смачний вітамінний суп готовий.

Трохи пізніше, коли з’явиться свіжа морква та помідори, приготуйте зелені борщ. Вони містять так мало калорій, що їх можна вживати в їжу і ті, хто сидить на дієті.

Отже, 1 літр води закип’ятіть. Покладіть у киплячу воду 3 дрібно порізані картоплини.

На олії обсмажте подрібнені моркву, цибулину, болгарський перець і помідори. Як тільки картопля звариться, додайте до неї овочі.

Наріжте пучок щавлю, покладіть у каструлю. Посоліть борщ за смаком і варіть на повільному вогні ще 5 хвилин. При подачі на стіл заправте зелені борщ сметаною або майонезом.

Ну а який же літній обід без буряків? Борщ із її бадиллям – ще одна літня страва.

Буряк і моркву очистіть, промийте та наріжте скибочками. Цибулю поріжте півкільцями. Обсмажте овочі на сковороді в олії протягом 10-15 хвилин.

Добре промийте бурякове листя, поріжте їх на частини.

Візьміть 2 літри м’ясного бульйону, доведіть до кипіння і покладіть туди спасеровані овочі. Далі закладайте продукти послідовно, доводячи до кипіння борщ після кожної закладки продуктів. Покладіть у каструлю бурякове листя, 2 картоплини, нарізані брусочками, 200 г кабачків і 2 помідори, нарізані скибочками. Варіть борщ ще 10-15 хвилин. Під час подачі на стіл посипте зеленню.

Овочеві супи найкраще готувати на один прийом їжі. Повторне кип’ятіння та зберігання зменшить кількість вітамінів та погіршить смак страв.

Насолоджуйтесь сонячними літніми днями, вітамінною їжею та новими кулінарними враженнями.

Смачного!