Коктейль мохіто: як приготувати в домашніх умовах

Коктейль мохіто: як приготувати в домашніх умовах

21.02.2023 Off By admin

Влітку, особливо після трудового дня, дуже часто бракує свіжості. Хочеться ось так ось, запросто поїхати на берег океану. Може бути саме тому одним із улюблених та популярних напоїв є «Мохіто», який здатний не лише подарувати відчуття свободи, а й змусити відчути себе мандрівником.

Історія цього напою дуже багата. Почалася вона ще за часів Френка Дрейка – часів великих відкриттів і очеретяних плантацій. Саме Дрейк брав із собою у подорожі великий запас алкоголю змішаного з лаймом. А щоб якось пом’якшити смак, додавав до нього цукор та м’яту. Такий коктейль був своєрідними ліками від цинги. А на плантаціях робітники користувалися очеретяним соком – гарапо, до якого додавали м’яту та ром.

І все ж таки офіційним місцем народження коктейлю вважається Гавана. 25 травня 1930 року, коли в Америці панував сухий закон, на Кубі в готелі Севілья в барі закінчився бурбон. І бармен, роблячи коктейль, не придумав нічого іншого, як замінити його ромом. Новий напій дуже сподобався тим, хто гуляв, і на запитання, як він називається, була дана відповідь: Mojado, що означає «вологий». Але американці, що відпочивали в готелі, розчули – Mojito, так у коктейлю з’явилося ім’я.

За минулий час рецепт напою залишився практично незмінним, проте з’явилося безліч варіантів: з яблучним соком, виноградом, ожиною, гранатом, пізніше стали робити і безалкогольний «Мохіто». Рецепт коктейлю простий, тому його можна приготувати навіть у домашніх умовах.

Для цього знадобиться м’ята, лайм, білий ром та лід. М’ята розминається у склянці із цукром, туди видавлюється і сік лайма (сам лайм разом із шкіркою так само кладеться у склянку). Після чого склянку до країв наповнюють колотою кригою, вливають порцію рому і перемішують. Доливають содову, вставляють соломинку, і готовий коктейль.

Безалкогольний «Мохіто» готується аналогічно, лише замість рому в ньому використовується вода з тростинним цукром. За бажанням можна експериментувати, замінюючи ті чи інші інгредієнти. Наприклад, можна додавати в коктейль ягоди та соки, або замінити лайм на апельсин, а можна зробити напій ще міцнішим, помінявши содову на вино. У будь-якому випадку цей коктейль матиме яскравий і неповторний смак і не залишить байдужим жодної людини.