Свіжа Маринована цибуля до грибів та м’яса

Свіжа Маринована цибуля до грибів та м’яса

27.07.2022 Off By admin

Маринована цибуля дуже добре підходить до овочів, м’яса, риби та грибів. Він надає стравам оригінальних смакових якостей. Якщо ви приготуєте салати з грибів та з м’яса з додаванням свіжомаринованої цибулі, то будьте впевнені, вони сподобаються вашій родині.
Салат з грибами та маринованою цибулею.

Знадобиться:
– 100 мл води;
– 50 мл столового оцту;
– 1-2 цибулини;
– 3-4 картоплини;
– 3-4 невеликі солоні огірки;
– 300 г маринованих грибів;
– олія за смаком
– спеції для маринаду (гвоздика, перець горошком та лавровий лист);
– зелень кропу та цибулі;
– сіль, цукор, мелений перець за смаком.

Приготуйте маринад для цибулі. Для цього візьміть нержавіючу або емальовану каструлю (посуд із пошкодженою емаллю у вигляді сколів не годиться). Налийте 100 мл води, 50 мл столового оцту, покладіть на смак перець горошком, гвоздику, 1-2 листочки лаврового листочка, додайте цукор, сіль. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння маринад. Після чого зніміть із плити та остудіть до температури парного молока.

Звільніть цибулю від лушпиння, відріжте корінець і верхівку. Наріжте тонкими кільцями. Для того щоб очі при цьому не сльозилися, періодично змочуйте ніж у холодній воді. Залийте підготовлену цибулю теплим маринадом і залиште наполягати. За цей час відваріть картоплю в мундирі, остудіть і почистіть. Після цього наріжте його маленькими кубиками.

Мариновані гриби теж поріжте, ніжки – кухлями, капелюшки – часточками. Подрібніть солоні огірки. Наріжте зелень кропу і цибулі. Змішайте всі інгредієнти, додайте|добавляйте| мариновану цибулю, посоліть і поперчіть за смаком. Полийте олією. Салат із грибів та маринованої цибулі готовий.

Салат із яловичини з маринованою цибулею.

Знадобиться:
– 250 г відвареної яловичини;
– 2 цибулини;
– 150 г твердого сиру;
– 2 варені яйця;
– Зелень;
– за смаком для маринаду: столовий оцет, сіль, перець запашний та чорний горошком, цукор;
– Майонез.

Замаринуйте цибулю. Для цього поріжте його кільцями та замочіть у маринаді з води, оцту, солі, цукру, чорного та запашного перцю. Інгредієнти беріть за смаковими уподобаннями. Відварену яловичину наріжте крупно кубиками, натріть сир на тертці, подрібніть яйця.

Укладіть салат шарами. Першим має бути м’ясо, потім – злегка віджатий маринований цибулю, наступний шар зробіть з тертого сиру, насамкінець викладіть яйця. Кожен шар салату потрібно підсолити до смаку і покрити тонким шаром майонезу.

Для того, щоб салат був найбільш соковитим, потрібно дати йому постояти 30-60 хвилин у холодному місці для просочення. Потім посипати рубаною зеленню та подати на стіл.