Свіжа Маринована цибуля до грибів та м’яса
27.07.2022Маринована цибуля дуже добре підходить до овочів, м’яса, риби та грибів. Він надає стравам оригінальних смакових якостей. Якщо ви приготуєте салати з грибів та з м’яса з додаванням свіжомаринованої цибулі, то будьте впевнені, вони сподобаються вашій родині.
Салат з грибами та маринованою цибулею.
Знадобиться:
– 100 мл води;
– 50 мл столового оцту;
– 1-2 цибулини;
– 3-4 картоплини;
– 3-4 невеликі солоні огірки;
– 300 г маринованих грибів;
– олія за смаком
– спеції для маринаду (гвоздика, перець горошком та лавровий лист);
– зелень кропу та цибулі;
– сіль, цукор, мелений перець за смаком.
Приготуйте маринад для цибулі. Для цього візьміть нержавіючу або емальовану каструлю (посуд із пошкодженою емаллю у вигляді сколів не годиться). Налийте 100 мл води, 50 мл столового оцту, покладіть на смак перець горошком, гвоздику, 1-2 листочки лаврового листочка, додайте цукор, сіль. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння маринад. Після чого зніміть із плити та остудіть до температури парного молока.
Звільніть цибулю від лушпиння, відріжте корінець і верхівку. Наріжте тонкими кільцями. Для того щоб очі при цьому не сльозилися, періодично змочуйте ніж у холодній воді. Залийте підготовлену цибулю теплим маринадом і залиште наполягати. За цей час відваріть картоплю в мундирі, остудіть і почистіть. Після цього наріжте його маленькими кубиками.
Мариновані гриби теж поріжте, ніжки – кухлями, капелюшки – часточками. Подрібніть солоні огірки. Наріжте зелень кропу і цибулі. Змішайте всі інгредієнти, додайте|добавляйте| мариновану цибулю, посоліть і поперчіть за смаком. Полийте олією. Салат із грибів та маринованої цибулі готовий.
Салат із яловичини з маринованою цибулею.
Знадобиться:
– 250 г відвареної яловичини;
– 2 цибулини;
– 150 г твердого сиру;
– 2 варені яйця;
– Зелень;
– за смаком для маринаду: столовий оцет, сіль, перець запашний та чорний горошком, цукор;
– Майонез.
Замаринуйте цибулю. Для цього поріжте його кільцями та замочіть у маринаді з води, оцту, солі, цукру, чорного та запашного перцю. Інгредієнти беріть за смаковими уподобаннями. Відварену яловичину наріжте крупно кубиками, натріть сир на тертці, подрібніть яйця.
Укладіть салат шарами. Першим має бути м’ясо, потім – злегка віджатий маринований цибулю, наступний шар зробіть з тертого сиру, насамкінець викладіть яйця. Кожен шар салату потрібно підсолити до смаку і покрити тонким шаром майонезу.
Для того, щоб салат був найбільш соковитим, потрібно дати йому постояти 30-60 хвилин у холодному місці для просочення. Потім посипати рубаною зеленню та подати на стіл.