Чим замінити каву

Чим замінити каву

27.07.2022 Off By admin

Деякі люди не уявляють свого пробудження без філіжанки гарячої ароматної кави на сніданок. Але, на жаль, є такі, кому цей напій протипоказаний за станом здоров’я. У цьому випадку можна знайти не менш ефективну та корисну альтернативу каві.

Шоколад. 100 г плитка темного шоколаду заряджає бадьорістю на кілька годин. Якщо з’їсти пару шматочків цієї насолоди на сніданок, в організмі будуть вироблятися ендорфіни, які наповнять організм настільки необхідною йому в ранковий час енергією.
Ягоди та холодна вода. Після пробудження люди найчастіше відчувають зневоднення. Випивши склянку чистої холодної води, ви допоможете своєму організму прокинутися та починати виробництво енергії. А в поєднанні з кількома ягодами малини, суниці або чорниці вода посприяє підвищенню тонусу і зарядить бадьорістю на весь день.

Зелений чай. Як відомо, у будь-якому чаї міститься кофеїн, а саме зелений чай дуже корисний для організму. Випивши чашку чаю на сніданок, ви відчуєте приплив бадьорості, яка супроводжуватиме довше, ніж після кави.

Курячі та перепелині яйця. Здавалося б, як вони можуть замінити каву? Однак не варто поспішати з висновками. У яйцях міститься велика кількість мікроелементів, вітамінів, протеїнів та мінералів. Вони допомагають організму відновити сили після фізичних навантажень, а й заповнюють його життєво важливу енергію.

Горіхи. Цей продукт дуже поживний і здатний підтримувати організм у тонусі протягом усього дня. Не рекомендується вживати горіхи у великій кількості перед сном, тому що вони повільно засвоюються і шлунку складно їх переробляти.

Цитрусовий сік. Для приготування краще використовувати лайм, апельсин або лимон. Вітамін C, що міститься у цих фруктах, стимулює мозкову діяльність та наповнює організм необхідною кількістю енергії. За бажанням у сік лайма чи лимона можна додати трохи цукру.

Йогурт. Цей молочний продукт є у списку замінників кави, оскільки містить у своєму складі мікроелемент магній, який наповнює організм довготривалою енергією. Ідеальним варіантом для сніданку буде приготований вдома натуральний йогурт або покупний без добавок. Щоб він був смачнішим, можна покласти в нього джем або варення.

М’ясо чи риба. Білки, що містяться в цих продуктах, повільно розщеплюються і запас енергії, якою вони будуть наповнювати організм, вистачить на досить тривалий період часу.

Цикорій. Цей продукт не містить кофеїну і має цілющі властивості. Він заряджає організм бадьорістю, зміцнює імунну систему, сприяє виведенню токсинів з організму, заспокоює нервову систему та покращує апетит.