18 простих способів надати страві неповторного смаку

18 простих способів надати страві неповторного смаку

27.07.2022 Off By admin

Дуже часто початківці (і навіть досить досвідчені кулінари) вбивають багато часу на пошуки вишуканих і досить складних рецептів. А врешті-решт? Витрачена величезна кількість часу і (чого гріха таїти) грошей, забруднена весь посуд і вже просто немає сил радіти разом із домочадцями та гостями.

ЯК НАДАТИ Страву Неповторний СМАК
Сьогодні майонез використовується не просто широко – його можна виявити навіть у тих стравах, у яких його не повинно бути. І якщо домашній майонез – тут ще є можливість варіювати смакові параметри. А магазинний? Замініть майонез гарною сметаною. Але не просто сметаною – додайте в сметану розтертий жовток круто звареного яйця і чайну ложечку гірчиці, трохи цукру і/або кілька крапель лимонного соку (якщо будете додавати лимонний сік – сметана повинна бути жирністю не менше 30%);
Смачні варені овочі вийдуть, якщо овочі опустити в киплячу воду і потім варити. А якщо вам потрібен овочевий бульйон – овочі слід запускати у холодну воду, а вже потім варити;
Смак м’яса радикально зміниться, якщо його перед запіканням або смаженням обмазати медом. Золотиста смачна хрумка скоринка та соковита м’якоть – це стабільний результат медової «обмазки»;
Застосовуйте у домашній кулінарії екстракти. Усього кілька крапель та смак страви змінюється просто неймовірно. 3-4 краплі горіхового екстракту на молочну кашу і каша перетворюється на вишукану страву, ромовий екстракт – на каву, м’ятний – на шоколадні десерти та желе, ванільний – на випічку та солодкі запіканки. Смачно та дуже корисно (використовуйте натуральні екстракти);
М’ясо солите в самому кінці приготування або взагалі після приготування м’ясо буде м’якше і збереже сік;
Вафлі будуть пишними, якщо додати до них трохи мінеральної води (відповідно зменшивши кількість молока);
Якщо до морквяного салату з яблуками та волоськими горіхами додати трохи натертого на тертці імбиру – у вас вийде абсолютно чудовий салат, з новим незабутнім смаком;
При виготовленні випічки комбінуйте борошно пшеничне з іншими видами борошна (потрібно зовсім небагато). У вас вийде випічка з унікальним смаком. До того ж, ще й корисна.
Цукор – біла отрута, але в розумних дозах – це шикарний підсилювач смаку. Додайте його при приготуванні м’яса, риби, морепродуктів, овочів у розумних дозах – у страви з’являться унікальні смакові нотки. Тут важливо не переборщити;
Для того щоб макаронні вироби не злипалися – додайте 1 склянку холодної води в каструлю (перед тим, як злити окріп) і залиште макарони під кришкою на 5 хвилин;
Якщо взяти хороші сосиски та обмазати їх гарною гірчицею, обсмажити сосиски на сковороді на олії (а краще на вершковому) – просте буденне страва перетвориться на маленький кулінарний шедевр;
Тримайте в «засіках» гарний соєвий соус. Декілька крапель у салат, до м’яса чи риби – і у страви з’являться нові смакові інтонації;
Якщо ви хочете отримати корисні овочі – закладайте їх у киплячу воду. У овочів збережеться природний смак та вітаміни;
Заморожений лимон – це розкішна приправа. Помістіть лимон у морозильник і натирайте на тертці при потребі (разом зі шкіркою) при приготуванні страв з м’яса або риби (можна скуштувати випічку, десерти і т.д.). Ви здивуєтеся, як морозивний лимон змінює смак та сприйняття страви;
У склянці води розведіть столову ложку соди. У цьому розчині замочіть кільця цибулі – смак цибулі стане м’якшим і не таким різким;
Для приготування м’яса використовуйте фольгу та рукав для запікання. М’ясо буде ніжнішим і соковитішим;
Перш ніж застосовувати запашні трави та спеції потрібно розібратися, як і коли розкривається смак трави (спеції). Наприклад, майоран, чебрець, орегано краще (і правильніше) закладати у страву на початку приготування. Так вони віддадуть максимум власного смаку. А ось кріп, кінзу, естрагон, зелену цибулю та базилік додають у гарячу страву в самому кінці приготування – при тривалій термічній обробці вони (ці трави та спеції) втрачають свій колір та аромат;
Спробуйте додати до м’яса чорнослив та/або курагу – отримайте вишуканий і унікальний смак.