Осінній відпочинок в Хорватії

Осінній відпочинок в Хорватії

14.09.2021 Выкл. Автор admin

Не всі і не завжди можуть вирватися у відпустку влітку. Але є країни, де однаково добре можна розважитися в будь-який час року. Відпочинком в Хорватії теж можна насолодитися як спекотними літніми днями, так і «оксамитовою» осінню.

Тури в Хорватію восени: переваги та недоліки

Осінній відпочинок в Хорватії — це тепле море, ласкаве сонце і відсутність сильної спеки. Засмагнути і наплаватися в морі можна не тільки в липні, але і в вересні. Ціни на осінні тури в Хорватію трохи нижче літніх. При виборі туру в Хорватію в більш прохолодний час краще орієнтуватися на більш південні міста, наприклад Спліт або Дубровник.

Адріатика восени — максимально комфортне місце для тих, хто не любить знемагати від спеки під час відпустки. Найідеальніший час для морського відпочинку в Хорватії — перші 2-3 тижні вересня. Ближче до жовтня температура повітря і води знижується і можуть початися невеликі дощі. Однак температура води залишається придатною для купання для тих, хто не боїться виходити на берег з прохолодним бризом. Погода в Хорватії досить комфортна і в жовтні й в листопаді, але вже не для пляжного відпочинку. В середині жовтня температура повітря зазвичай близько 20 градусів, але купатися вже некомфортно через періодичних дощів і холодних ночей. Листопад – найбільш дощовий і похмурий час на Адріатичному узбережжі. Однак, якщо ви хочете провести час не на пляжі, а насолодитися прогулянками по стародавніх вулицях і на екскурсіях — це ідеальний час, адже ви будете позбавлені від натовпів настирливих туристів навколо. Для любителів горнолижного відпочинку листопад — відкриття сезону і початок зимових розваг.

Відпочинок в Хорватії: як розважитися восени

Варіантів, як відпочити в Хорватії восени, досить багато:

  • Пляжний відпочинок. Спека в вересні спадає, але море залишається як і раніше теплим: температура досягає 25 градусів. Відпочивати біля води восени краще в південній частині країни.
  • Насолодитися осіннім делікатесом місцевої кухні — смаженими каштанами. Це екзотичне блюдо готують буквально по всій країні і продають прямо на вулицях. Традиції смажити каштани вже багато століть — в жовтні по всій Хорватії проводяться тематичні фестивалі, на яких можна насолодитися найкращими сортами.
  • Іншими улюбленими осінніми ласощами хорватів є оливки. На початку жовтня в місті Пунат проводиться масштабний фестиваль оливок. Туристи можуть не тільки бути присутніми, але і взяти участь у зборі врожаю і підготовці до фестивалю.
  • Замовити тур в Хорватію для оздоровлення на термальних курортах з мінеральними водами і лікувальними грязями. Комфортна температура повітря і цілюще морське і гірське повітря сприятливо впливають на здоров’я туристів.
  • Вересневий фестиваль піратів в Задаре. Це ефектне костюмоване масштабне шоу, в якому беруть участь багато європейських країн. Яскраві враження на такому святі отримають як діти, так і дорослі.

Хорватія — країна, де однаково комфортно перебувати в будь-який час року. Травень, вересень і літні місяці — це морський відпочинок. Міжсезоння — відмінна можливість вивчити багату історію і культуру стародавніх міст без натовпів туристів навколо й оздоровитися на термальних курортах. Взимку ж в горах Хорватії відкриваються можливості активного відпочинку на гірськолижних курортах.